Autolening

Geld lenen voor auto

Iedereen die een auto wenst aan te kopen zal er ongetwijfeld aan denken om een lening af te sluiten. Geld lenen voor een auto kan het best door middel van de autolening. Deze kredietvorm werd specifiek in het leven geroepen voor mensen die geld willen lenen met als doel de aankoop van een auto. De autolening verschilt in principe niet zoveel ten opzichte van een gewone persoonlijke lening. Wel is het zo dat er bij de autolening een speciale waarborg wordt gevraagd die ontbreekt bij een standaard lening op afbetaling. Bent u met andere woorden op zoek naar een mogelijkheid om geld te lenen voor de aankoop van een auto? We vertellen u in dit artikel graag alles over de autolening!

Hoeveel geld kan ik lenen voor mijn auto?

Specifiek voor de autolening geldt dat er veelal gebruik wordt gemaakt van strenge voorwaarden die vooral betrekking hebben tot het bedrag dat kan worden geleend. Bij een gewone persoonlijke lening is het over het algemeen de kredietnemer zelf die kan aangeven hoeveel geld hij ongeveer wenst te lenen. Bij de autolening is dat niet het geval omdat er bijvoorbeeld rekening gehouden dient te worden met de waarde van de auto in kwestie. Wat dat betreft geldt, hoe duurder de auto, des te meer geld u zult kunnen lenen. Logisch? Uiteraard, maar veelal wordt de lening wel beperkt tot een bepaald percentage van het aankoopbedrag (zijnde maximum 100 procent). Waar het vroeger bijvoorbeeld eveneens mogelijk was om de opties op een auto bij te lenen is dat vandaag de dag extreem moeilijk tenzij u er een aparte lening voor wenst af te sluiten en dat is natuurlijk niet echt de bedoeling.

Uw auto als waarborg voor de autolening

Bij het afsluiten van een autolening dient u er steeds rekening mee te houden dat de auto in kwestie als waarborg wordt genomen voor het afbetalen van de lening. U zult gedurende de looptijd van uw lening uiteraard wel gewoon met de auto kunnen rijden, maar deze blijft eigendom van de bank of de leasemaatschappij tot op het ogenblik dat het volledige bedrag werd afbetaald. Probeer daarom nooit een auto te kopen waarvan u niet zeker bent of u deze al dan niet zult kunnen afbetalen. Bij eventuele problemen kunt u de auto in kwestie erg snel verliezen en daar zit natuurlijk helemaal niemand op te wachten.

Getagd met , , , , , ,