Lenen zonder BKR

Geld lenen zonder BKR

Lang niet iedereen heeft tegenwoordig nog de mogelijkheid om via de gewone kanalen geld te lenen. Wanneer een kredietnemer op een zeker ogenblik een openstaande schuld heeft gehad kan het voorkomen dat deze over een dossier beschikt bij het Bureau Krediet Registratie. In de praktijk zorgt zo’n dossier voor een bepaalde codering. Die codering zorgt er op zijn beurt dan weer voor dat de kredietnemer in kwestie via de gewone banken niet langer in de mogelijkheid verkeerd om een lening af te sluiten. Althans dat denkt men, want de bereidwilligheid van banken is sterk afhankelijk van de aard van de codering. Bent u op zoek naar een mogelijkheid om geld te lenen zonder BKR? Ontdek dan snel alle mogelijkheden in dit artikel.

Geld lenen met BKR bij een Nederlandse bank

Allereerst is het belangrijk om te weten dat kredietnemers die over een lage BKR codering beschikken eigenlijk nog steeds de mogelijkheid hebben om geld te lenen bij een Nederlandse bank. Zoals in de inleiding reeds werd aangegeven wordt er bij het BKR gewerkt met verschillende coderingen. Hoe hoger de codering, des te kleiner de kans dat u nog geld zult kunnen lenen bij een bij het BKR aangesloten bank. Ook met BKR is geld lenen bij een gewone bank steeds interessanter dan geld lenen bij een alternatieve kredietverstrekker. Deze laatste zal namelijk steeds veel hogere kosten in rekening brengen en daar zit uiteraard niemand op te wachten. Er zijn ook zogenaamde prepaid creditcards waar geen BKR registratie op komt omdat u niet zal lenen, u kuntĀ  geld storten op de creditcard en op die manier betalingen doen met de kaart. U kunt deze kaart dus zien als een digitale betaalkaart.

Geld lenen zonder BKR toetsing

Beschikt u toch over een ernstige BKR codering en heeft u bijgevolg echt geen mogelijkheid meer om geld te lenen bij een gewone Nederlandse bank? In dat geval zult u genoodzaakt zijn om een beroep te doen op een alternatieve kredietverstrekker. Voor kleine bedragen kunt u bijvoorbeeld een mini lening zonder BKR toetsing afsluiten terwijl ook meer geld lenen perfect mogelijk is door middel van een persoonlijke lening zonder BKR toetsing. Let wel, zoals eerder in dit artikel reeds aangegeven zult u bij een lening zonder BKR steeds meer betalen dan bij een gewone lening bij een Nederlandse bank het geval is. Hou hier dan ook zeker en vast rekening mee.

Getagd met , , , , , , ,